Nekategorisano

10 make-up pogrešaka zbog kojih možete izgledati 10 godina starije

27. Novembra 2012.

Vrhunski svjetski vizažisti uče nas što ne treba napraviti, ako želite izgledati mlađe, i daju savjete koji stvarno djeluju.

                 

 1.Presvijetla podloga

Podloga koja je svijetlija od vašeg prirodnog tena, pretjerano ističe sitne bore. Čak i ako imate skroz svijetlu put, trebate malo topliju podlogu s godinama. Promijenite uobičajenu podlogu u tamniju nijansu koja u sebi sadrži sjajne čestice. Takva podloga daje dojam da cijelo lice svijetli.

 

2. Debeli sloj podloge

Teški make-up je jednosmjerna karta za put na kojem ćete izgledati stariji nego što ustvari jeste. Koristite prozračnu podlogu ili obojanu kremu za lice i nakon što je nanesete, na mjesta gdje su vam bore, pritisnite vlažnu spužvicu za make-up da upije višak. Što se više vidi kože bez podloge, to bolje. Dok je dobro hidratizirana, svježa koža izgleda mnogo mlađe od očito prekrivenog tena.

 

3. Rumenilo na jabučicama obraza

Privlači pažnju na obješenu kožu. Umjesto toga, stavite rumenilo na najvišu točku jagodičnih kostiju, ne preblizu nosa, i nanesite ga visoko tako da prekriva cijele jagodične kosti. Izbjegavajte prejake boje: s bojama vina i cimeta ćete samo izgledati ispijeno ako ste mršavi, a klaunovski ako niste mršavi. Neutralne roze boje pristaju svim bojama tena i stvarno osvjetljavaju lice.

 

4. Puder u prahu ili kamenu na borama

Takav puder je odličan za smanjivanje sjaja na nosu i bradi, ali na drugim dijelovima lica naglašava bore i daje efekt presuhe kože. On je jedino dobar za profesionalno fotografiranje, ali čak i onda postoji pravilo: potpuno izbjegavajte područje oko očiju.

 

5. Upečatljiv ruž za usne


Svijetle boje, tamne nijanse i sve metalik ili u duginim bojama je preteško za usne. Umjesto toga, birajte neutralne roze nijanse. I razmislite o prelasku s ruža na sjajilo – to će vam dati punoću usnama.


6.Ruž koji se razmazuje

Prirodna linija vaših usana polako blijedi s godinama što čini ruževe sklonijima razmazivanju. Ocrtavanje olovkom boje usana pomaže da boja ostane unutar ruba.


7. Tuš na donjem kapku

Sve što čini je da optički smanjuje vaše oči i privlači pažju na podočnjake. Držite se gornjih kapaka i crtajte deblju liniju prema vanjskim kutevima oka gdje oči imaju sklonost spuštanju kako starimo.


8. Maskara na donjim trepavicama

Naglašava takozvane „ptičje nožice“ i podočnjake. I ne izgleda dobro. Na gornje trepavice stavite najcrnju maskaru koju možete pronaći – to će naglasiti bjelilo u vašim očima. Također je poželjno ne upotrebljavati vrlo guste formule jer ne razdvajaju dobro trepavice. Trepavice se suše kako starimo što čini maskaru grudastom i tada pada na lice. I ne zaboravite uvijač. Uvijanje trepavica je najlakša stvar koju možete napraviti da vam oči izgledaju veće, a time i mlađe.


9. Sjajno sjajilo na vanjskim kutevima


Malo sjajila je privlačno i razbija uštogljeni izgled, ali na vanjskim kutevima povećava svaku sitnu boru. Ograničite sjaj na unutrašnje kuteve, na centar kapka i samo na kost ispod obrva.


10. Teški korektor na podočnjacima

Koža ispod očiju postaje sve tanja godinama, što čini debeli sloj korektora kao beton. Neka bude lagano i nanosite s kistom. Kist ostavlja boju ravnomjernom. I stavite ga samo na tamna područja, ne oko cijelog oka.



Image and video hosting by TinyPic

Komentariši