beats by dre cheap

Najneobičniji trikovi uljepšavanja

Moda i normativi ženske ljepote mjenjaju se iz godine u godinu. Žene su u prošlosti posezale za zaista neobičnim trikovima uljepšavanja kako bi svoj izgled dovele do savršenstva. Ovo su najapsurdnije stvari koje su  žene radile i koje dan danas rade  kako bi bile što ljepše.


• Krokodilski izmet


Još su stari Grci i Rimljani smatrali da izmet krokodila ima uljepšavajuća i obnavljajuća svojstva. Krokodilski izmet bi se pomiješao sa blatom i koristio za anti-ageing tretman.

Čak su i danas popularne blatne kupke, za koje se vjeruje da umiruju, smiruju upalu mišića, poboljšavaju ten i uklanjaju toksine iz organizma.


• Ptičji izmet


Ljudi dan danas koriste ptičji izmet kao tretman za uljepšavanje. Ovaj tretman, poznatiji kao tretman lica ‘Gejša’, dio je japanske narodne medicine. Neki vjeruju da umiruje i pomlađuje kožu.


• Olovni make-up


Najpoznatiji make-up svih vremena bio je ‘ceruse’, bijela podloga sa olovnom bazom i octom. Žene koje su koristile ovu podlogu imale su bijelu put, ali istovremeno i otekline i uništene unutarnje organe.


• ‘Smokey- eyes’


Egipćanke su koristile tamnu šminku koju su nanosile na kapke, kako bi naglasile oči. Problem kod ove šminke, koja se zvala ‘kohl’ bio je također u olovnoj bazi. Prva maskara, koja nije sadržavala otrovne sastojke proizvedena je tek 1920. godine. Do tada su žene nanosile olovo na oči i lice.


• Mast za kosu


Umjesto gela ili laka za kosu, u prošlosti se za oblikovanje perike koristila, mast! Mast je privlačila štakore, koji bi se zavlačili u perike. Žene su perike pričvršćivale za svoju kosu i držale je po par tjedana. Kako im se štakori ne bi zavlačili u perike čak su počele i spavati sa kavezima na glavi.


• Radioaktivni proizvodi


Izgleda da olovo nije bilo dovoljno pa se u šminku kasnije dodavao i arsen i radioaktivne supstance. 1600. godine žene su počele na lice nanositi bijeli puder, koji je sadržavao arsen. Kao poslijedice korištenja ovakve šminke navode se brojne zdravstveni problemi, poput raka pluća, kože, dišnih puteva i mnogi drugi. 1910. godine na tržištu su se pojavili kozmetički proizvodi koji su sadržavali radioaktivne supstance. Reklamirali su se kao proizvodi koji stimuliraju vitalnost, potiču cirkulaciju, reduciraju debljinu, smanjuju pore i slično. Svom srećom doza radijacije u tim je proizvodima bila toliko niska da vjerojatno nije imala nikakvih učinaka na zdravlje.


Image and video hosting by TinyPic

Kozmetički kutak
http://cocomademoiselle.blogger.ba
30/09/2013 20:24