beats by dre cheap

Šta je mezoterapija?

Izuzetno efikasna procedura za uspješno otklanjanje najupornijih masnih naslaga i celulita.

Mezoterapija je medicinska tehnika ubacivanja različitih aktivnih supstanci mikroinjekcijama u slojeve kože i potkožno tkivo. Godine 1952. patentirao ju je u Francuskoj doktor Michel Pistor, koji joj je šest godina kasnije i nadjenuo ime, definišući svoju metodu kao „malo, razrađeno i u pravo mjesto“. Dakle, mezoterapija se koristi duže od pola vijeka za terapiju bola, sportskih povreda, degenerativnih oboljenja, a u poslednje vrijeme sve više nalazi primjenu u estetskoj medicini. Bore na licu, opuštena i dehidrirana koža lica, vrata, ruku i dekoltea, poremećaj pigmentacije, sprječavanje gubitka kose, uklanjanje fleka, akni, ublažavanje ožiljaka – samo su neki od problema s kojim se mezoterapija uspješno bori. Takođe predstavlja odličan izbor ako ste riješili da se oslobodite lokalizovanih masnih naslaga i najupornijih i najdebljih naslaga celulita.


Kako djeluje?


Pojam mezoterapija podrazumjeva ubrizgavanje manjih doza koktela smješanih od prirodnih ekstrakata, enzima, minerala, homeopatskih agenasa, vitaminskih kompleksa, amino-kiselina (L-karnitin, mezostabil, vitamin C, vitamin A, ekstrakt artičoke, oligoelementi, kofein, hijaluronska kiselina, dekspantenol, ginko biloba itd.) i to samo u problematične regije na tijelu. Efekti se postižu na dva načina: farmakološkim dejstvom preparata i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima. Ponekad je moguće jednim koktelom djelovati na više problema odjednom. Konkretno, na lokalizovane masne naslage, celulit i slab tonus kože zajedno, a kokteli predviđeni za terapiju ovih vrsta nepravilnosti formulisani su tako da blokiraju deponovanje i ujedno podstaknu oslobađanje i sagorjevanje masti i ubrzavanje cirkulacije. Na kraju, mezoterapijski koktel razgradiće masne naslage i restrukturirati vezivno tkivo, a kao krajnji efekt dobija se zategnuta i jedra koža bez jastučića i narandžine kore.
Ovu metodu liječenja mogu da praktikuju isključivo ljekari usko specijalizovani za primjenu mezoterapije. Prije nego što počnete s liječenjem trebalo bi da provjerite opštu krvnu sliku i stanje organizma, naglasite doktoru ako patite od nekog zdravstvenog poremećaja, te da li pijete antibiotike ili neke druge lijekove. Preporuka je čak da se sedam dana prije tretmana prekine uzimanje aspirina i srodnih lijekova. Tek kad stekne jasnu sliku o vama, terapeut zna kakav mezoterapijski koktel će vam odgovarati, jer se on pravi za svakog pacijenta posebno. I to u odnosu na godine, pol, težinu i problem zbog kojeg se neko uopšte odlučuje na ovaj tretman. Treba da znate da mezoterapija nije predviđena za smanjenje tjelesne težine, već za uklanjanje masnih naslaga i celulita koji ne reaguju na dijete i redovno vežbanje.


Kako izgleda tretman?


Jedna seansa mezoterapije, u zavisnosti od površine koja se tretira, može da traje od 15 do 30 minuta. Većina pacijenata ubode kojima se u kožu ubrizgavaju aktivni kokteli opisuje kao ujed komarca posle kojeg ostaje sitan crveni trag. Dva do tri sata nakon tretmana taj trag nestaje, osim u izuzetnim slučajevima, u kojima može da se javi diskretan otok tretirane zone ili poneka modrica koja je vidljiva narednih nedelju do dvije dana. Za brže povlačenje modrica savjetuje se primjena preparata na bazi arnike. Bol, blagi otok i crvenilo mogu da se jave i poslije tretmana lokalnih masnih naslaga, ali oni nestaju za 48 do 72 sata. Rijetko se javljaju alergijske reakcije na ubrizgane sastojke.
Imajte na umu da posije mezoterapijske seanse treba da izbjegavate tople kupke, i to najmanje osam sati. Isto toliko dugo nećete smjeti da se šminkate ako ste radili lice i vrat. Intenzivna fizička aktivnost ne preporučuje se 48 sati posle mezoterapije, a 72 sata nakon nje nisu dozvoljeni nikakvi kozmetološki tretmani (EMS, UZ, LPG), čak ni ručna masaža. Koliko puta ćete morati da odete u ordinaciju da biste se riješili narandžine kore zavisi od toga koliko imate godina, kakva vam je tjelesna građa i u kom stanju vam je celulit. Kod većine se značajne promene vide već poslije prvih nekoliko tretmana, ali je preporučena anticelulit doza deset, po jedna nedeljno. S masnim naslagama posao je nešto teži, potrebno je tri do četiri tretmana jednom mjesečno tokom dužeg perioda.
I još nešto, ukoliko imate fobiju od igala ili se plašite uboda, tražite da vam prije nego što krenu iglicama u vašu kožu nanesu lokalni anestetik, on može da riješi stvar.Mezoterapija bez igle!


Mezoporacija (mezoterapija bez igala) najsavremenija je alternativa klasičnoj mezoterapiji namjenjena svima vama koji zbog straha od igle izbjegavate da se podvrgnete ovom efikasnom i jednostavnom metodu za rješavanje problema koji muče ama baš svaku ženu od kad postane svjesna sebe (opuštena koža, bore, fleke, strije). Mezoporacija je proces koji omogućava unos aktivnih materija u tkiva na dubinu ekvivalentnu mezoterapijskim injekcijama. A evo u čemu je štos: tokom klasičnih tretmana jedva deset odsto aktivnih supstanci iz hranljivih preparata koje koristimo ili sami kod kuće (kreme, serumi za lice i tijelo, mlijeka, ulja…) ili nam ih masažom utrljava dermatolog/kozmetičar, dopire do dubljih slojeva kože i zato su efekti veoma ograničeni. Mezoterapija, sa iglom ili bez nje, omogućava da se apsorpcija bitnih elemenata svega što stavljamo na sebe – prema nekim istraživanjima, ženska koža godišnje u prosjeku upije dva kilograma hemije – poveća sa onih deset na cijelih 90%, i to u slojevima skrivenim čitav centimetar ispod površine kože. Može to da ide i do šest centimetara u dubinu, ali je upijanje onog što nam treba tada 65 procenata.

 

Image and video hosting by TinyPic

Kozmetički kutak
http://cocomademoiselle.blogger.ba
12/12/2013 15:27