beats by dre cheap

Kako očuvati parfem?

Vaša ovisnost o lijepim mirisima je potpuno razumljiva, jer svako želi i voli dobro mirisati. Miris utječe na stanje duha, a najbolji dokaz za to je aromaterapija. Ako volite koristiti svoje omiljene mirise, koristite ih mudro, jer postoje pravila koja morate slijediti ako želite ostaviti senzualan miris iza sebe. Miris je kao vaš osobni potpis. Ako želite ostaviti ugodan miris iza sebe, pokušajte uzeti u obzir sljedeće savjete.

Nošenje previše parfema može imati suprotan učinak i tu doista dolazi do izražaja teza kako je manje zapravo više. Pokušajte iza sebe ostaviti ugodan i suptilan miris, jer previše parfema može biti vrlo neugodno. Prilagodite parfem prigodi i naučite razliku između različitih jačina mirisa kako ne bi pretjerali.
 


Parfem držite podalje od svjetlaDržanje parfema daleko od svjetla pomaže zadržati hemijska svojstva nepromijenjena, jer ih svjetlost može promijeniti. Te promjene mogu dovesti do promjena proizvoda. Držite parfem u izvornom pakiranju ili negdje daleko od svjetla, jer ćete na taj način u njemu moći duže uživati. Možete i parfem držati u hladnjaku, jer ćete na taj način održari njegova svojstva, a zasigurno će vas i rashladiti tokom vrućih ljetnih dana.Lagani ili teški mirisi?Postoje različite vrste mirisa, a vi samo morate pronaći onaj koji je savršen za vas i prilagoditi ga prigodi.

Eau fraiche je vrlo lagan, traje oko 1 ili 2 sata. Eau de Toilette (EDT) zadržava oko 20% svog mirisa cijeli dan. Eau de Parfum (EDP) obično zadržava 30 do 40 % mirisa tokom dana. Ekstrakt parfema zadržava oko 50% mirisa tokom dana i daje najveću koncentraciju ekstrakata, tako da je i najskuplji.Neka trajeAko želite da parfem traje duže odaberite dodatne proizvode, kao što su gelovi za tuširanje i losioni za tijelo. Istuširajte se gelom za tuširanje, namažite losionom za tijelo kako bi nahranili kožu, a zatim nanesite parfem.


Gdje nanijeti parfem?Ako želite da parfem traje duže, nanesite ga direktno na kožu. Nanesite parfem na "vruće tačke", odnosno na tačke gdje imate puls. Te tačke će zagrijavati kožu, a parfem će omotati vaše tijelo poput svile.Kako odabrati parfem?Odabir parfema definitivno nije lak s obzirom na raznolikost u ponudi. Nisu svi sastojci isti niti će dobro komunicirati s kožom i osigurati miris koji će biti ugodan. Isprobajte samo 2 ili 3 mirisa na koži u isto vrijeme, jer će se više njih pomiješati i nećete biti u mogućnosti odrediti koji je onaj koji vam odgovara. Dopustite parfemu da razvije svoj miris oko 5 sati prije nego što donesete odluku, jer ćete na taj način biti u mogućnosti otkriti osnovne note mirisa i njegov raspon.Različiti parfemi za različita doba danaZa dan nosite lagane i svježe parfeme jer su oni najbolji. Cvjetni, voćni ili citrusni mirisi pogodni su za dan. Za večer možete odabrati više egzotične, jače parfeme.Povremeno promijenite parfem


Ako stalno koristite isti parfem, nos bi vam se zapravo mogao naviknuti na njega. Pokušajte s vremena na vrijeme promijeniti parfem kako se ne bi naviknuli na njega jer više nećete moći odrediti njegovu jačinu.


 

Image and video hosting by TinyPic

Kozmetički kutak
http://cocomademoiselle.blogger.ba
03/04/2014 15:07