beats by dre cheap

Kreme protiv bora i lijepa koža

Mnoge kreme protiv bora koje se prodaju u drogerijama, ljekarnama i na internetu obećavaju da će smanjiti bore i spriječiti ih, ili preokrenuti oštećenja uzrokovana suncem.


Ali, funkcioniraju li? Istraživanja pokazuju da neke kreme protiv bora sadrže sastojke koji mogu poboljšati izgled bora. Ali, mnogi od tih sastojaka nisu podvrgnute znanstvenim istraživanjima kako bi se dokazala njihova korist.

Ako ste u potrazi za face-liftingom u boci, vjerojatno ga nećete naći u kremama protiv bora. Ali one  mogu poboljšati izgled vaše kože, ovisno o tome koliko dugo ih koristite i tipu aktivni sastojaka u krema protiv bora.


Uobičajeni sastojci krema protiv bora


Učinkovitost krema protiv bora djelomično ovisi o aktivnim sastojcima koji se nalaze u njima. Ovdje su neki uobičajeni sastojci koji mogu rezultirati blagim do umjerenim poboljšanjima.


Retinol


Retinol je derivat vitamina A, prvi antioksidans koji se naširoko koristi u kremama protiv bora. Antioksidansi su tvari koje neutraliziraju slobodne radikale, nestabilne molekule kisika koje razgrađuju stanice kože i uzrokuju bore. Retinol je manje moćan od derivata vitamina A tretinoina. Tretinoin je dostupan samo na recept.


Hidroksi kiseline


Alfa hidroksi kiseline su sintetičke verzije voćnih kiselina. Te kiseline uklanjaju gornji sloj starih, mrtvih stanica kože i potiču rast glatke, ravnomjerno pigmentirane nove kože. Hidroksi kiseline povećavaju osjetljivost na oštećenja od sunca, stoga uvijek nosite zaštitu od sunca tokom upotrebe i barem sedmicu dana kasnije.


Koenzim Q10


Koenzim Q10 pomaže regulirati proizvodnju energije u stanicama. Neke studije su pokazale smanjenje finih bora oko očiju, bez nuspojava. Druge studije pokazuju da primjena prije izlaganja suncu štiti od oštećenja od sunca.


Bakar peptidi


Bakar je element u tragovima koji se nalazi u svakoj stanici. U proizvodima koji se primjenjuju na koži, dolazi u kombinaciji s malim fragmentima proteina koji se zovu peptidi. Bakar peptidi poboljšavaju zacjeljivanja rana. Oni također stimuliraju proizvodnju kolagena i mogu poboljšati djelovanje antioksidanata.


Kinetin


Kao faktor rasta biljaka, kinetin može poboljšati izgled bora i nejednake pigmentacije s minimalnim iritacijama. Nejasno je kako funkcionira, ali može pomoći u smanjenju bora tako što pomaže koži zadržati vlagu, a stimulira proizvodnju kolagena. To takođe može biti moćan antioksidans.Ekstrakti čajaZeleni, crni i oolong čaj sadrže spojeve s antioksidativnim i anti-upalnim svojstva. Ekstrakti zelenog čaja se najčešće nalaze u kremama protiv bora.

Najnovija istraživanja pokazuju da određeni sastojci mogu poboljšati izgled bora. Međutim, većina krema protiv bora nije podvrgnuta sveobuhvatnim, ciljanim istraživanjima koja traže da dokaže ova korist.

Vjerovatno ćete morati koristiti kremu protiv bora jednom ili dva puta dnevno nekoliko sedmica prije nego što primijetite bilo kakvo poboljšanje. I nakon što prestanete s upotrebom proizvoda, vaša koža će se vjerojatno vratiti na prvobitni izgled.

Krema protiv bora može smanjiti bore, ovisno o tome koliko često koristite proizvod, ovisno o vrsti i količini aktivnog sastojka i opsega bora kojih se želite riješiti.

 

Image and video hosting by TinyPic

Kozmetički kutak
http://cocomademoiselle.blogger.ba
26/05/2014 15:05