beats by dre cheap

ZBOG ČEGA SE POJAVLJUJU AKNE BAŠ NA ODREĐENIM MJESTIMA:

 Šta ako se pojave na vratu, ušima, obrazima…?

 

Vrat i dekolte


Bubuljice na ovom dijelu tijela nerijetko su posljedica stresa, ali može ih izazvati i znoj u kombinaciji sa sintetičkom odjećom.


Uši


Bubuljice na ušima često mogu da budu potkožne i bolne, a upućuju na problem s bubrezima. Moguće je da jedete previše soli i pijete nedovoljno tečnosti.


Obrazi


Bubuljice na obrazima sa strane, na dijelu uz uši i vilicu najčešće se pojavljuju prije menstruacije. Ovaj dio tijela povezan je sa hormonima, pa bubuljice mogu da upućuju na problem s radom jajnika. Osim toga, bubuljice na ovom dijelu lica mogu da budu izazvane i stresom, pa i nedostatkom sna.


Gornji dio obraza


Ovaj dio lica vezan je za pluća. Ako vam se bubuljice pojavljuju na dijelu obraza uz jagodice, moguće je da pretjerujete sa cigaretama.


Donji dio obraza


Pokoja bubuljica na donjem dijelu obraza može da bude rezultat nezdrave ishrane. No, česte bubuljice na ovom dijelu lica mogu ukazivati na probleme u usnoj duplji, pa stoga ne bi bilo loše da posjetite zubara.


Brada


Ako vam se povremeno pojave koja akna ili bubuljica na bradi, obratite pažnju na ishranu. Masnu hranu i slatkiše zamijenite voćem i povrćem.


Između obrva


Bubuljice na ovom dijelu lica mogu da ukažu na problem s jetrom. Vodite računa o ishrani i neko vrijeme izbjegavajte sir, mlijeko, margarin i ulje.

 

Image and video hosting by TinyPic

Kozmetički kutak
http://cocomademoiselle.blogger.ba
09/07/2014 14:20