beats by dre cheap

Odlično prirodno rješenje PROTIV ZNOJENJA

Da li ste znali da se prekomjerno (pojačano) znojenje stopala, ruku i u predelu pazuha naziva hiperhidroza?


Koja je uloga znojenja?


Znoj je tečnost koju luče žlijezde, i predstavlja mješavinu vode, mineralnih soli, aminokiselina i uree. Mjesta na tijelu na kojima se nalazi najviše pora i znojnih žlijezda, su upravo mjesta na kojima se najviše znojimo. Tu spadaju lice, vrat, pazuh, dlanovi, ruke i stopala.

Znojenjem se filtrira (pročišćava) krv, otklanjaju se nečistoće iz organizma, kao što su alkohol, masti i toksini uzrokovani pušenjem.

Prekomjerno znojenje (hiperhidroza) nastaje usljed promjena u simpatičkom nervnom sistemu, koje dovode do potrebe za pretjeranim znojenjem, kako bi se temperatura tijela regulisala i dovela u normalu.

Uzrok ovog problema kod mnogih osoba su klimatski uslovi (visoke ljetnje temperature ili povišena vlažnost vazduha). Međutim, uzrok takođe može biti i emotivno stanje. Ukoliko smo nervozni, uznemireni, izloženi stresu ili depresivni, može doći do povećanog znojenja.

Prekomjerno znojenje može predstavljati i jako ozbiljan i nelagodan problem, ukoliko je praćeno neprijatnim mirisom, iritacijom, pojavom gljivica.


Koja su najbolja prirodna rješenja za prekomjerno znojenje?


Recept br. 1


Sastojci:


-1l vode

-4 kesice zelenog čaja


Priprema: sastojke ubaciti u šerpu i kuhati tokom 15min, nakon toga ostaviti da se malo ohladi. Dobijenom tečnošću operite ruke, stopala ili pazuh (u zavisnosti od toga na kom dijelu tijela se znojite).


Recept br. 2


Sastojci:


-1l vode

-2 kašike žalfije


Priprema: stavite vodu da proključa, zatim dodajte žalfiju, potom ostavite da odstoji oko 10 minuta. Kada se dobijena tečnost ohladi (ali ne skroz), procijedite je. Možete je dodati u kadu napunjenu toplom vodom, ili je možete sipati u lavor u koji ćete potopiti noge, ili je spužvicom nanijeti ispod pazuha.Recept br. 3


Satojci:


-10ml jabukovog sirćeta

-20ml vode


Priprema: pomješajte oba sastojka i pijte svakog jutra na prazan želudac, pola sata prije doručka.

 

Image and video hosting by TinyPic

Kozmetički kutak
http://cocomademoiselle.blogger.ba
08/06/2015 15:11